Har du mistanke om, at du har et hvepsebo i haven? Så læs med her!
Hvis du oplever, at du har ekstremt mange hvepse enten i haven eller andre steder i din bolig, så er det højest sandsynligt fordi, dit hjem er blevet invaderet af hvepse. Da et hvepsebo kan være beboet af flere tusinde hvepse midt på sommeren, er det en god idé at få problemet ordnet så tidligt som muligt.
Hvordan identificerer man et hvepsebo?
Et hvepsebo er bygget af træstøv, som hvepsene tygger og ved hjælp af deres spyt laver om til en papmacheagtig masse. En af de helt store fordele ved at skulle finde et hvepsebo er, at hvepse har for vane at placere deres bo et sted, der er let at komme til. Derfor kan du tit finde dem på loftet, i hulrummet i en gammel væg eller i skuret.
Den letteste måde at finde et hvepsebo på er at følge efter hvepsene, og se hvor de flyver hen. Det er en opgave, der bliver lettere jo længere hen på sommeren man kommer, da der helt naturligt er flere hvepse at følge efter. Uheldigvis bliver opgaven med at fjerne boet samtidig sværere hen ad sommeren.
Hvordan håndterer man et hvepsebo?
Et hvepsebo kan udgøre en stor fare for gør-det-selv folket. Hvis der er tale om et lille hvepsebo, er det faktisk muligt at fjerne det selv, problemet er bare, at det ikke altid er muligt at se hele boet. Hvis boet hænger under udhængsbrædder, i hækken eller er det man kalder et jordbo, så er det umuligt at sige, hvor mange hvepse der angriber, når man fjerner boet. Derfor er det en god idé at ringe efter professionel hjælp, og få hjælp til hvepse bekæmpelse.
Hvad får du ud af at benytte en professionel skadedyrsbekæmper?
Der er mange fordele ved at gøre brug af en professionel skadedyrsbekæmper. Først og fremmest er der sikkerheden i, at det ikke er dig selv, der står med opgaven, men en uddannet person med mange års erfaring. Når du går på jagt efter en skadedyrsbekæmper, så er der dog et par ting, du bør kigge efter, så du er sikker på at du får valuta for pengene.
- Find en skadedyrsbekæmper, der har garanti på sit arbejde. Det er mindst lige så vigtigt, som det er, at du får arbejdet udført billigt.
- Find en skadedyrsbekæmper, der også kører ud i weekenden og gerne uden tillæg. Hvis der skulle opstå problemer efter arbejdet er udført, kan det være rigtig ærgerligt at skulle vente til mandag med at få hjælp til det sidste.
- Find en skadedyrsbekæmper, der er vant til at fjerne hvepseboer og åbent skilter med, at det er en af deres spidskompetencer.
Hvordan kan man genkende en hveps?
For mange danskere kan det være svært at kende forskel på hvepse og bier, men hvis man først ved hvad man skal kigge efter, er det ikke så svært igen.
- Hvepse er ikke lige så pelsede som bier.
- Taljen på en hveps er mere udtalt end på en bi. Det er også her ordet hvepsetalje kommer fra.
- Det er let at forveksle hvepse og gedehamse, men hvepse er meget mindre end gedehamse.
- Hvepse har en tydelig opdeling mellem gule og sorte farver på kroppen.
- En arbejderhveps er mellem 12 og 17 mm lang.
- Det er kun hunhvepse der stikker, til gengæld kan de gøre det flere gange i træk.